Route 4 - kennis delen en vaardigheden aanleren

Shit or Shine

Samenvatting van initiatief

Na de behandeling van kanker kan de vrouw haar regie en het leven weer oppakken. Dat valt vaak vies tegen. Je lichaam is op en iedereen om je heen denkt dat je weer beter kan en verder met je leven zoals het was. Niets is minder waar. Door gebruik te maken van Shit or Shine kun je de hulp zoeken die jij nodig hebt bij je herstel. Een gratis online magazine (door erkende coaches en ervaringsdeskundigen geschreven), gratis en betaalde producten en 3 online trainingen op het gebied van Voeding, beweging en Happiness. Deze online trainingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en gemaakt door professionals.
Heeft de vrouw na kanker meer hulp nodig dan kan zij zich richten op individuele coaching, wat ze kan vinden in de SOS-CoachClub. Deze SOS-CoachClub is sinds januari actief en wordt gevuld met 100-150 erkende coaches en therapeuten voor vrouwen met/na kanker om zo landelijke dekking te krijgen.
Resultaten: op een positieve manier bijdragen aan een krachtig herstel. Vrouwen inzichten geven in hoe je meer kan bewegen en gezonder kan leven, waardoor ze zich fitter voelen. Voorbeelden van resultaten:
een betere verhouding tussen of inzicht in zitten-slapen en bewegen
Meer bewegen
Een betere balans
Een betere core
Meer kracht
Een aanpassing in de dagelijkse activiteiten
Bewuster bezig met voeding

Shit or Shine speelt graag in op de behoefte van onze doelgroep en daarop ontwikkelen wij ons ook door. Sinds oktober 2020 is Shit or Shine in de lucht en vooral het op positieve wijze benaderen van de hulpvraag wordt als prettig en positief gezien. We praten niet continu over vermoeidheid in al haar soorten, maar juist over de wens van meer energie. Net als meer berusting en vertrouwen i.p.v. te praten over alle vormen van angst. De shit mag er zeker zijn, maar de focus ligt op de shine.

Doelgroep van initiatief

patienten na de behandeling van kanker

Doel van initiatief

op positieve wijze bijdragen aan een krachtig herstel

Waar is het initiatief op gebaseerd?

Adviezen en wetenschap van WCRF, het leefstijlroer, MARK-balansmodel, Happiness Course – Private Label Rights van Berkeley Well–Being Institute

Eindproduct van initiatief

Instrument om bij te dragen aan het herstel voor de patient na de behandeling van kanker. Op het niveau dat nodig is.

Bronnen:

Bekijk de nieuwste bijdragen

Samen maken we de routekaart

We roepen alle belanghebbenden op hun werk zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Zo kunnen we samen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting geven en versnellen.