Route 4 - kennis delen en vaardigheden aanleren

Pacea – de migraine leefstijlgemeenschap

Samenvatting van initiatief

Migraine is een veelvoorkomend ziektebeeld; ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier last van. De ziekte is multifactorieel bepaald en er zijn aanwijzingen dat een gezonde leefstijl kan helpen om migraine te verbeteren.

Er is voldoende wetenschappelijk bewijs voor het positieve effect van een gezonde leefstijl op migraine. Helaas vinden deze leefstijlinitiatieven hun weg niet naar de reguliere zorg. Dit betekent dat er kansen onbenut blijven. Om mensen de mogelijkheid te geven hun migraine te behandelen met een gezonde leefstijl, zijn we de migraine leefstijlgemeenschap Pacea gestart.

Pacea is een warme gemeenschap en wetenschappelijk kennisplatform voor en door mensen met migraine. Het is onze missie om mensen met migraine te informeren en te motiveren om een gezonde leefstijl onderdeel te maken van hun behandeling.

Om mensen met migraine te helpen aan een gezonde leefstijl, bieden we hen interessante artikelen, leefstijlsuccesverhalen, columns, nieuwsbrieven en online Q&A sessies. Daarnaast zijn we bezig om nieuwe diensten te ontwikkelen, zoals workshops, leefstijlcoachings en cursussen.

Doelgroep van initiatief

Patiënten met migraine

Doel van initiatief

Het informeren en motiveren van mensen met migraine om een gezonde leefstijl onderdeel te maken van hun behandeling

Waar is het initiatief op gebaseerd?

De positieve invloed van een gezonde leefstijl op het verminderen van de hoeveelheid en ernst van migraineaanvallen

Eindproduct van initiatief

Instrument voor de praktijk

Bronnen:

Bekijk de nieuwste bijdragen

Samen maken we de routekaart

We roepen alle belanghebbenden op hun werk zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Zo kunnen we samen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting geven en versnellen.