Route 4 - kennis delen en vaardigheden aanleren

Migraine en leefstijl

Samenvatting van initiatief

Naast de ondersteuning voor en door migrainepatiënten is het belangrijk dat steeds meer mensen weten dat migraine een hersenaandoening is en niet ‘erge hoofdpijn’. Kennis over migraine delen via college, webinars en artikelen. Mogelijkheid door verandering van voeding en leefstijl tot vermindering van medicijnen en beter leven met migraine.

Doelgroep van initiatief

Patiënten

Doel van initiatief

Migraine en leefstijl is een supportgroep waar mensen met migraine elkaar steunen. Ervaringsdeskundigen die ervaren hebben dat verandering van voeding en leefstijl hun migraine vermindert, ondersteunen de nieuwkomers. Maar ook steunen we elkaar. Steun als je het even moeilijk hebt. We delen recepten maar ook kennis. Kennis uit de praktijk maar ook medische en wetenschappelijke achtergronden vanuit de artsen en wetenschappers uit de raad van advies van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. De inzichten van de Amerikaanse neurologen Dr. Josh Turknett en Dr. David Perlmutter staan aan de basis van Migraine en leefstijl. De online groep telt ruim 500 deelnemers. Belangrijk is en blijft dat het een initiatief is van en door mensen met migraine die elkaar steunen.

Waar is het initiatief op gebaseerd?

Leefstijlroer van Arts en Leefstijl

Eindproduct van initiatief

Interventie

Bronnen:

Bekijk de nieuwste bijdragen

Samen maken we de routekaart

We roepen alle belanghebbenden op hun werk zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Zo kunnen we samen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting geven en versnellen.