Route 1 - implementeren wat werkt

Herstellen doe je zelf

Samenvatting van initiatief

Moet jouw patiënt herstellen van een operatie? Of van een sportblessure? Of van een flinke griep? Of ken je iemand die al heel lang zijn of haar conditie wil verbeteren omdat hij of zij bij de eerste traptrede al buiten adem is? Dan kan dit boekje misschien wel helpen.

Waarom? Omdat het basisproces van groei en herstel altijd hetzelfde is. En als jouw patiënt daar goed rekening mee houdt, bevordert dit het proces van het eigen lijf. Het goede nieuws? Dat proces heeft jouw patiënt voor het grootste deel zelf in de hand.

Is de dokter dan overbodig? Nee, natuurlijk niet. Gelukkig kunnen tegenwoordig steeds meer ziekten worden opgespoord, vertraagd of gestopt. Chirurgische ingrepen kunnen levensreddend zijn en voorkomen heel vaak erger. Maar daarna? Dan begint pas het herstel. En dat doet jouw patient echt zelf.

En nee, dit is geen bedacht verhaal. Er wordt ook niet verteld wat iemand zou moeten doen. Dit boekje beschrijft alleen maar op eenvoudige wijze het bewezen biologische proces voor groei en herstel zoals dat voor iedereen geldt. De keuze is aan de patiënt…

Doelgroep van initiatief

Patiënten én hulpverleners

Doel van initiatief

Laagdrempelig en eenvoudig Informeren en adviseren over eigen regie nemen bij herstel na ziekte of blessure

Waar is het initiatief op gebaseerd?

Wetenschappelijk bewezen fysiologie

Eindproduct van initiatief

Boekje (zowel fysiek als Ebook) bestelbaar vanaf 1 mrt 2023

Bronnen:

Bekijk de nieuwste bijdragen

Samen maken we de routekaart

We roepen alle belanghebbenden op hun werk zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Zo kunnen we samen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting geven en versnellen.