Route 4 - kennis delen en vaardigheden aanleren

E-learning Arts en Leefstijl Academy

Samenvatting van initiatief

Als zorgverlener (in opleiding) kun je een belangrijke rol spelen in het bespreekbaar maken van een gezonde leefstijl met jouw patiënt. Maar hoe maak je leefstijl van je patiënt bespreekbaar in de korte tijd die je hebt met de patiënt? De interactieve e-learnings die zijn ontwikkeld in samenwerking met Beter Gezond (onderdeel van Radboudumc), helpen je hierbij. Op een laagdrempelige en makkelijke manier leer je in eigen tempo de basisvaardigheden van dit belangrijke gesprek.

De e-learnings bevatten onder andere: interactieve video’s en opdrachten, wetenschappelijke inzichten (artikelen en video’s) over het belang van een gezonde leefstijl en voorbeeldgesprekken en verdiepende literatuur. Tijdens de e-learning leer je reflecteren op je eigen handelen en eigen leefstijl. Je sluit de e-learning af met een toets en evaluatie waarna je de accreditatiepunten zult ontvangen.

Doelgroep van initiatief

Zorgprofessionals

Doel van initiatief

Vereniging Arts & Leefstijl biedt voor elke zorgprofessional verschillende scholingsmogelijkheden over ‘leefstijl in de spreekkamer’. Wil je graag een onderwijs volgen maar binnen je eigen tijd? Dan kun je de e-learning volgen.

Waar is het initiatief op gebaseerd?

Eindproduct van initiatief

E-learnings

Bronnen:

Bekijk de nieuwste bijdragen

Samen maken we de routekaart

We roepen alle belanghebbenden op hun werk zichtbaar te maken om overzicht te krijgen van successen en knelpunten. Zo kunnen we samen de route naar leefstijlgeneeskunde beter richting geven en versnellen.